Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hücresel ve moleküler tıp alanındaki çalışmalarıyla tanınan Cemre Uçaryılmaz Metin hayatını kaybetti

Hücresel ve moleküler tıp alanındaki çalışmalarıyla tanınan ve daha önce iki kez kanseri yenen Cemre Uçaryılmaz Metin, 27 yaşında hayatını kaybetti. 

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde son sınıfta okurken kemik kanserine yakalanan Cemre Uçaryılmaz Metin, yedi ameliyat, beş kemoterapi ve 37 radyoterapi seansı sonrası sağlığına kavuştu ve onur derecesiyle mezun oldu.

Koç Üniversitesi’nde hücresel ve moleküler tıp alanında yüksek lisans yapan Cemre Uçaryılmaz Metin, kanser hastalarına umut olacak çalışmalar yapmaya başladı. “Bir Genetikçinin Dünyası” adlı blogu ile de tanınan Cemre Uçaryılmaz Metin, ABD’de doktora yapmaya hak kazandı.

2021 yılının Aralık ayında, sağlık sorunları sırasında hep yanında olan ve iki kez kanseri onunla yendiğini söylediği Umut Metin ile evlendi.

Geçen şubat ayında üçüncü kez kansere yakalanan Cemre Uçaryılmaz Metin, ameliyat olup yeniden tedaviye başladı.

Daha önce iki kez kanseri atlatan Cemre Uçaryılmaz Metin, 27 yaşında hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.