Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

MHP teşkilatı feshedildi, başkan tutuklandı, “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” ortada kaldı

Diyarbakır’da, şarkılara ve türkülere konu olan efsane Kırklar Dağı eteklerinde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Teşkitatı tarafından yapılması planlanan, “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” projesinin, il teşkilatının MHP Genel Merkezi tarafından feshedilmesi ve il başkanının “nitelikli cinsel istismar” suçlaması ile tutuklanmasından sonra ortada kaldığı öğrenildi. Yaşanan gelişmeler üzerine geçen şubat ayında açılması planlanan hatıra ormanını takip eden kimsenin olmadığı belirtilirken, yetkililer “adı ne olursa olsun” söz konusu bölgenin sonbaharda ağaçlandırılacağını söyledi.

Diyarbakır’da bu yılın başında MHP İl Teşkilatı’nın tarihi Kırklar Dağı eteklerinde hatıra ormanı oluşturacağı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adının bu ormana verileceği haberi tartışmalara yol açmış, valilik ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi söz konusu alanın Orman İşletme Bölge Müdürlüğü yetkisinde olduğunu ve iznin oradan alındığını açıklamıştı.

MHP Genel Merkezi tarafından il teşkilatının feshedilmesi ve İl Başkanı Cihan Kayaalp’in “nitelikli cinsel istismar” suçlaması ile tutuklanmasından sonra, çevre düzenlemesi yapılarak önümüzdeki şubat ayında açılması planlanan hatıra ormanının ortada kaldığı ve takip edilmediği öğrenildi. Bir yetkili Medyascope muhabirine, “Adı ne olursa olsun hatıra ormanı bölgesine sonbaharda ağaç ekimi yapılacaktır” dedi.

Kırklar Dağı eteklerine 210 dönümlük alana yapılması planlanan ve Devlet Bahçeli’nin adının verileceği hatıra ormanının yanına, Diyarbakır Valiliği tarafından “Fetih Ormanı” adıyla bir ormanlık alan oluşturulacağı açıklanmıştı.

Eski MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, o dönemde hatıra ormanı ile ilgili tartışmalar konusunda, “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” alanının çevresine tel örgü çekildiğini ve fidan ekimine başlandığını belirterek, “Alana, çoğu meyve verecek 10 bin fidan dikilecek. Arazi Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait, herhangi bir devlet kurumundan katkı almadık. Her bir fidana da şehit düşen güvenlik görevlilerimizin adını vereceğiz. Bilerek bazıları işi politik alana çekiyor ama tamamen insani bir şey ve tamamen Diyarbakır’a hizmet maksatlı bir çalışma, Devlet Bahçeli de Türkiye’ye mal olmuş önemli bir isim” demişti.

Meclis’in gündemine de gelmişti

Konu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) kadar taşınırken Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, hatıra ormanı projesine şöyle tepki göstermişti: “’Bahçeli adına Diyarbakır’da hatıra ormanı yapacağız’ demek Kürt halkına hakarettir. Bu artık gerçekten Diyarbakır halkına, Diyarbakır halkının kültürüne, kimliğine, onuruna saldırılarda pervasızlığın son örneğidir. Devlet Bahçeli, Diyarbakır halkına ne verdi? Her gün Kürt halkına hakaret eden, Kürt halkının siyasi temsilcileri olan bizleri, onların meşru iradesini Türkiye halklarının meşru iradesi ile birleştiren HDP’yi her gün hedef gösteren, halklar arası düşmanlığı körükleyen söylem ve politikadan başka ne yapıyor? Diyarbakır’a onun adıyla bir hatıra ormanı hangi gerekçeyle kuruluyor?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.