Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (12 Temmuz 2022): NASA evrene dair tarihi bir fotoğraf yayınladı, Euro/dolar paritesi 2002 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü | Sinan Aliş ve İbrahim Turhan değerlendirdi

Editör: Egemen Gök

Amerikan Uzay Ajansı (NASA) evrene dair tarihi bir fotoğraf yayınladı. Milyarlarca yıl öncesine ait görüntüde çok ama çok uzaktaki galaksiler görülüyor. Uzaya fırlatılan gelmiş geçmiş en güçlü teleskop olan Webb tarafından çekilen görüntüler, evrenin oluşumuna ışık tutacak gibi gözüküyor. Güne Bakış‘ta bu akşam İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi ve Türk Astronomi Derneği Üyesi Dr. Sinan Aliş yayımlanan fotoğrafın önemini değerlendirdi. Dolar, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası’nın (FED) faiz yükseltme beklentisinin artması üzerine tüm önemli para birimlerine karşı değer kazanıyor. Bu ivmenin etkisiyle Euro/dolar paritesi 2002’den bu yana en düşük seviyeye geldi. Güne Bakış‘ın bir diğer konuğu Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi, 2008-2011 yılları arasında Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı yapan Prof. Dr. İbrahim Turhan ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.