Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (12 Temmuz 2022): Evrenin en net fotoğrafı & Prof. Alpay Azap ile doktorlara şiddet ve dördüncü doz aşılar

Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Ajansı (NASA) evrene dair tarihi bir fotoğraf yayınladı. Milyarlarca yıl öncesine ait fotoğrafta çok ama çok uzaktaki galaksiler görülüyor. Uzaya fırlatılan gelmiş geçmiş en güçlü teleskop olan Webb tarafından çekilen görüntüler, evrenin oluşumuna ışık tutacak gibi gözüküyor. 

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de 27 Haziran-3 Temmuz haftasında 57 bin 113 yeni koronavirüs vakası tespit edilirken 25 kişi hayatını kaybetti. Artan vaka sayılarının ardından vatandaşların aşıya yönelik olarak talebi artarken, Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) koronavirüse karşı güncel bağışıklama önerilerini açıkladı.

Hekimlere yönelik şiddet Türkiye’nin gündeminde. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası’nın (Hekimsen) sağlıkta şiddetle ilgili dört acil önlem talebinden birini cevapladı. Sağlık kurumlarına girişlerde metal dedektörü uygulaması ve silahla sağlık kurumlarına girenlere çeşitli yaptırımlar talep eden Hekimsen, “isteyen hekimlere düşük vergilerle silah ruhsatı verilmesini” de istemişti. Bakan Koca, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Hekimler adına hareket ettiğini ileri süren bir yapı, bugün yayınladığı bildiride, hekimlere ruhsatlı silah verilmesini talep etti. Şiddet olaylarını lanetleyen milyonlar ile hekimleri arasına silahın girmesi nasıl düşünülebilir? Hastayla hekim nasıl hasım gibi gösterilebilir?”

Gündem’de Prof. Dr. Alpay Azap doktorlara yönelik artan şiddeti yorumladı. Azap, koronavirüs salgınındaki gidişata ve aşı dozlarına dair bilgileri de paylaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.