Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor: Danimarka, umutlarını son haftaya taşıdı – Almanya, İspanya karşısında gövde gösterisi yaptı

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan, dün (12 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. B Grubu’nda Danimarka Finlandiya’yı 1-0, Almanya ise İspanya’yı 2-0 mağlup etmeyi başardı. Almanya, ikinci hafta sonunda topladığı altı puan ile çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. 

Danimarka, umutlarını son haftaya taşıdı 

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. 1984’ten bu yana düzenlenen turnuvanın 13’üncüsüne İngiltere ev sahipliği yapıyor. B Grubu’nda ikinci hafta heyecanı, dün (12 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile yaşandı. Turnuvanın ilk maçında sahadan puansız ayrılan iki takım, Danimarka ile Finlandiya, MK Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Danimarka, büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmada rakibini Pernille Mosegaard Harder’in 72. dakikada attığı gol ile 1-0 mağlup etti ve gruptan çıkma şansını son maça taşıdı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Lene Christensen’in nefis kurtarışı:

Danimarka-Finlandiya karşılaşmasında maçın oyuncusu, Danimarka’dan Pernille Mosegaard Harder seçildi.

Almanya, İspanya karşısında zorlanmadı

Sekiz şampiyonlukla turnuva tarihinin en başarılı ülkesi Almanya, ikinci hafta mücadelesinde İspanya ile karşı karşıya geldi. Panzerler, Brentford Community Stadyumu’nda oynanan karşılaşmanın henüz 3. dakikasında öne geçti. İspanya’nın tecrübeli kalecisi Panos’un yaptığı inanılmaz hatayı iyi değerlendiren Klara Bühl, meşin yuvarlağı filelere yollayarak takımının ilk golünü attı. Maçın skorunu ise Alexandra Popp belirledi. İspanya’yı 2-0 mağlup eden Almanya, turnuvadaki ikinci maçında da sahadan galibiyet ile ayrılmayı başardı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Almanya, ikinci hafta sonunda topladığı altı puan ile çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. 

Almanya-İspanya karşılaşmasında maçın oyuncusu, Almanya’dan Marina Hegering seçildi.

B Grubu’nda ikinci hafta sonunda oluşan puan durumu:

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda bugün (13 Temmuz) İsveç-İsviçre ve Hollanda-Portekiz karşılaşmaları oynanacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.