Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bahçeli’ye hediye edilen “Denizlerdeki Misak-ı Millîmiz” haritasına ABD’den tepki

Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hediye ettiği “Denizlerdeki Misak-ı Millimiz” başlıklı haritaya Yunanistan ve Almanya’nın ardından Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) de tepki geldi.

Kathimerini’de yer alan habere göre, Yunan medyasının sorularını yanıtlayan bir ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Yunanistan’ın egemenliği ve toprak bütünlüğü sorgulanamaz” dedi.

Sözcü konuya ilişkin şunları söyledi:

“Bu konuda duruşumuz açık. NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye’yi, bölgedeki barışı ve güvenliği korumak için birlikte çalışmaya ve sorunlarını diplomatik yollar ile çözmeye teşvik etmeye devam ediyoruz. Müttefiklerimize gerilimi daha da yükseltecek söylem ve eylemlerden kaçınma çağrısında bulunuyoruz.”

Harita Miçotakis’i kızdırmıştı

Bahçeli’ye hediye edilen ve Türkiye’nin Yunanistan’a ait adalara sahip olduğunu gösteren bu haritaya Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sert tepki göstermiş ve “Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin tutumunu netleştirmeli” demişti.

Miçotakis şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu haritaya iyi bakın. Girit, Rodos, Midilli, Sakız, Samos hepsi Türkiye tarafından alınmış. Bir aşırıcının ateşli rüyası mı yoksa Türkiye’nin resmi politikası mı? Başka bir provokasyon mu yoksa gerçek hedef mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, küçük koalisyon ortağının son maskaralıklarına ilişkin tutumunu netleştirmeli.”

Miçotakis’in ardından Almanya’nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel de Twitter’dan yaptığı paylaşımında, Almanya’nın pozisyonunun gayet net olduğunu belirterek şöyle yazmıştı:

“Yunanistan’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine yapılan herhangi bir meydan okuma kabul edilemez. Almanya’nın duruşu açıktır.”

Kaynak: Kathimerini

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.