Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Chelsea, Manchester City’nin yıldızı Raheem Sterling’i kadrosuna kattı

İngiltere Premier Lig ekibi Chelsea, ezeli rakibi Manchester City’nin yıldız futbolcusu Raheem Sterling’i kadrosuna kattı. Maviler, Sterling transferi için rakibine 50 milyon sterlin ödeyecek. 

Todd Boehly’nin önderliğindeki konsorsiyumun kulübü satın almasının ardından hareketli günler geçiren Chelsea, 2022-2023 sezonu yaz transfer döneminin en dikkat çekici hamlelerinden birini yaptı. Londra ekibi, Manchester City’den Raheem Sterling’i kadrosuna kattı. İngiliz yıldız ile beş yıllık sözleşme imzalayan Maviler, Sterling transferi için ezeli rakibine 50 milyon sterlin ödeyecek. Geçen sezon 30 Premier Lig maçında görev alan Sterling, 13 gol ve 6 asistlik performansı ile takımını şampiyonluğa taşıyan isimlerden biriydi.  

Raheem Sterling, resmi sözleşmeye imza atmasının ardından açıklamalarda bulundu. 27 yaşındaki İngiliz yıldız, “Her şeyden önce burada olmak bir zevk. Açıkçası şu ana kadar kariyerimde çok şey başardım ancak hâlâ başaracak çok şey var ve bunu Thomas’ın (Tuchel) yönetiminde Chelsea formasıyla yapmayı dört gözle bekliyorum. Londra benim evim ve benim için her şeyin başladığı yer ve şimdi Stamford Bridge’de haftalarca arkadaşlarımın ve ailemin önünde oynama fırsatına sahip olmam inanılmaz. Yakında taraftarlarla buluşmayı dört gözle bekliyorum” dedi.  

https://twitter.com/sterling7/status/1547267633107460096?s=20&t=e7AK9ORHQhXXE-0Bifrbuw

“20 yaşında bir çocuk olarak geldiğim City’den, adam olarak ayrılıyorum”

Liverpool ile adını futbolseverlere ezberleten Raheem Sterling, en önemli başarılarını ise Manchester City forması altında yaşadı. Sterling, yedi sezon formasını terlettiği City’ye duygu dolu bir mesaj ile veda etti. İngiliz yıldız Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Yedi sezon. On bir kupa… Hayat boyu unutulmayacak anılar. Teknik ekip, yıllar içindeki gelişimimde önemli rol üstlendi. Takım arkadaşlarım, stadı paylaştığım kişilerin çok ötesine geçti. Kulübün diğer çalışanları, yönetim ve taraftarlar beni yorulmadan destekledi. Manchester City ile ilişkisi olan herkes; size duyduğum saygı daha fazla olamazdı. Ne yolculuk oldu ama… Manchester’a geldiğimde 20 yaşında bir çocuktum ama bugün bir erkek olarak buradan ayrılıyorum.”

https://twitter.com/sterling7/status/1547180376212119552?s=20&t=e7AK9ORHQhXXE-0Bifrbuw

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler