Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hong Konglu Büyükanne Wong’a sekiz ay hapis cezası

Hong Kong’da bir mahkeme, üç yıl önce başlayan demokrasi yanlısı protestolara katıldığı için “Büyükanne Wong” olarak bilinen 66 yaşındaki aktivist Alexandro Wong’u sekiz ay hapis cezasına çarptırdı. Wong, daha önce de protestolar ile ilgili bir dizi suçtan hüküm giymişti.

Hong Kong’da bir mahkeme dün (13 Temmuz), Büyükanne Wong olarak bilinen 66 yaşındaki aktivist Alexandra Wong’u 11 Ağustos 2019’daki bir protesto sırasında yasadışı toplantı yapmak suçundan sekiz ay hapis cezasına çarptırdı. 

Yargıç Ada Yim, iki yasadışı toplantı düzenleyen Wong’un, halkı da aynı şeyi yapmaya teşvik etmeye çalıştığını belirtti.

Daha önce de hüküm giymişti

Protestoların tanıdık yüzlerinden Wong, Hong Kong’un ulusal güvenlik yasasına rağmen diğer demokrasi yanlısı aktivistlerin duruşmaları sırasında onları desteklemek için şehrin mahkeme binalarının dışında tek başına protestolar düzenliyordu.

Daha önce de başka bir protesto sırasında kimlik kartını göstermeyi reddettiği için dört gün hapis cezası alan Wong, 2021’de saldırı suçundan bir ay hapis cezası da dahil olmak üzere protestoyla ilgili bir dizi başka suçlamadan da hüküm giymişti.

Hong Kong’da, üç yıl önceki protestolarla ilgili olarak 10 bin 500’den fazla kişi tutuklandı ve bunların 2 bin 900’ü hakkında dava açıldı.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.