Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Soylu’ya: “Çizme giyip şov yapanlardan değilim”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de düzenlediği basın toplantısında İstanbul’daki etkili yağıştan sonra yaşanan süreç ve gelen tepkiler hakkında kamuoyuna açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Ben çizmemi afet yaşanmadan önce, altyapı çalışması yaparken giyiyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’de düzenlediği basın toplantısında İstanbul ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Esenyurt’ta yaşanan sel felaketinden sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın çizmelerle olay yerinde görüntülenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

“Başkan olarak kaldığım sürece İBB’de tek adamlık hiçbir zaman olmayacak”

Yaratılan algıları değil, gerçekleri konuşmak gerektiğini vurgulayarak sözlerine başlayan İmamoğlu, son yıllarda Türkiye’de birçok alanda işlerin normalinden saptığını ve mevcut iktidar yüzünden dejenere bir olgu ortaya çıktığını savundu.

Tüm alanlarda “tek adamlık” anlayışının yüceltilmeye ve yayılmaya çalışıldığını belirten İmamoğlu, “Biz koskoca ülkeyi tek adam aklının kısıtlarıyla değil, ortak akıl ve kurumsal kabiliyetiyle yönetmeyi tercih ediyoruz. Ben başkan olarak kaldığım sürece İBB’de tek adamlık hiçbir zaman olmayacak” dedi.

“Ben çizmemi afet yaşanmadan önce, altyapı çalışması yaparken giyiyorum”

Esenyurt’ta yaşanan sel felaketinden sonra olay yerinde çizmelerle görüntülenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştiren İmamoğlu, “Ben çizmemi afet sonrası değil, gösteriş olsun diye değil, afet olduğunda vatandaşlarımız zarar görmesin diye, öncesinde altyapı çalışması yaparken giyiyorum. Ben çizmeyi, sorun olduktan sonra medyaya fotoğraf vermek için değil, sorun olmasın diye, 25 yıldır çözülmemiş altyapı sorunlarını çözmek için sahada giyiyorum. Asıl güzel fotoğrafın ve kalıcı hizmet fotoğrafının da o fotoğraf olduğuna yürekten inanıyorum. Bu ülkenin ve bu kadim şehrin daha fazla popülist kafayla yönetilemeyeceğini artık biz biliyoruz” dedi.

Objektifin önünde çizme görüntüsü vermenin kimsenin emeğinin üstünü kapatamayacağını vurgulayan Ekrem İmamoğlu, “Keşke İmamoğlu’nun elinde sihirli değnek olsa, olay yerine gelip oradaki sorunu anında çözse. Ama böyle şeyler Hollywood filmlerinde olur, bir de basına fotoğraf vermek için çizme giyerek tek adam anlayışına hizmet etmek için iş yapma biçiminde olur” diye konuştu.

“Dere yatağını ben daraltmadım”

Esenyurt’ta meydana gelen sel felaketinin sorumlusunun kendisi olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Esenyurt’ta dere yatağını ben olduğu yerden değiştirip başka yere kaydırmadım. Çünkü Esenyurt’ta dere yatağını ben daraltmadım. Alt yapı olmadan binlerce beton gökdeleni ben dikmedim. Aynı zihniyet sadece Esenyurt’ta değil, rant uğruna İstanbul’un birçok vadisine, dere yatağına kötü yapılaşmaları soktu. Bu dere yataklarında İstanbulluların ne bedeller ödediğini görebilirsiniz” dedi.

“Üç yılda 25 gün izin kullandım”

İstanbul’un su baskını sorununu büyük oranda çözmüş bir ekibe sahip olduklarını vurgulayan İmamoğlu kalan kısmını da bir süre sonra tamamlayacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

İmamoğlu tatil eleştirilerine şöyle yanıt verdi:

“İstanbul seçimlerini kazandığım günden bu güne üç yıl geçti. Üç yılda izin kullandığım gün sayısı tam 25 gün. Yani her yıla sadece bir hafta düşüyor. Her yıl bir hafta ailesine vakit ayırmış bir babayım. Ailelerin birlikte zaman geçirmeye, paylaşmaya ve mutlu olmaya da hakkı var. Ben İstanbul’a hizmet etmeyi kutsallaştırmış bir belediye başkanıyım. Bu anlamda en üstün çalışkanlığı, eforu ortaya koymaya kararlıyım ama aynı şekilde ben çocuklarımı dinlemeyi ve onları anlamaya çalışmayı, onlarla kaliteli zaman geçirmeyi kutsallaştırmış da bir babayım. İki tatilimde de yağmura denk geldi. Bütün İstanbul çalışkanlığımı da iyi niyetimi de biliyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.