Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rus füzeleri Ukrayna’nın Vinnitsa kentini hedef aldı: Biri çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi, 50 kişi yaralandı

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarının 141. günü. Rus birlikleri, Ukrayna’nın batısında bulunan Vinnitsa kentine füze saldırısı düzenledi. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, füze saldırısında aralarında küçük bir çocuğun da bulunduğu 12 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 50 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı, üç Rus füzesinin ülkenin batısındaki Vinnitsa kentinde bir iş merkezine isabet ettiğini ve çevredeki apartmanların da zarar gördüğünü açıkladı. Ukrayna Acil Durumlar Servisi, füze saldırısı sonucunda aralarında bir çocuğun da bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiğini, en az 50 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı açıklamada saldırıya tepki gösterdi. Rus birliklerinin her gün Ukrayna’da sivil nüfusu yok etmeye çalıştığını ve çocukları öldürdüğünü söyleyen Zelenskiy, “Bu açık bir terör eylemi değilse nedir?” dedi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise saldırıya dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.