Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter çöktü: Siteye 40 dakika erişim sağlanamadı

En çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan Twitter çöktü. Kullanıcılar, 40 dakika kadar boyunca tweet atamadı, yeni tweet görüntüleyemedi.

Twitter, bugün (14 Temmuz) saat 15.00 sularında çöktü. Twitter web, mobil ve şirketin TweetDeck uygulamasına da erişim sağlanamadı. Kullanıcılar yaklaşık 40 dakika siteye giremedi ve yeni tweet atamadı.

Kullanıcılar sitenin ana sayfasında “Bir hata oluştu ama endişelenmeye gerek yok, senden kaynaklanmıyor. Tekrar deneyelim” uyarısıyla karşılaştı.

Dünya çapında kesinti yaşandı

Twitter’ın çökmesiyle ilgili Down Detector’da binden fazla sorun raporu kaydedildi. Sorunların çoğu Birleşik Krallık’taki Londra ve Birmingham, ABD’deki New York ve Los Angeles dahil olmak üzere büyük şehirlerde rapor edildi. Twitter yaşanan sorunla ilgili henüz bir açıklama yapmazken, saat 15.40 gibi kullanıcılar yeniden siteye erişim sağladı.

Şubattan sonra yaşanan ilk büyük kesinti

Bugünkü erişim sorunu, Twitter’ın şubattan bu yana yaşadığı ilk büyük kesinti oldu. Twitter, şubatta bir hafta içinde iki kez aynı sorunu yaşamış, kullanıcılar, “zaman çizelgelerinin yüklenmesini ve tweetlerin gönderilmesini engelleyen teknik bir hata” nedeniyle hizmete erişememişti.

Elon Musk satın almaktan vazgeçti

Twitter, son aylarda Elon Musk’ın platformu satın alacağı yönündeki haberlerle sık sık gündeme geliyordu. Elon Musk ise geçen günlerde, “sahte hesaplar konusunda kendisine yeterli bilgi verilmediği” gerekçesiyle Twitter’ı satın almaktan vazgeçtiğini duyurdu. Twitter, Tesla CEO’su Musk’a dava açacağını açıkladı.

340 milyona yakın kullanıcısı var

Twitter, kullanıcıların “tweet” olarak bilinen mesajları yayımladığı ve birbirleriyle etkileşimde bulunduğu bir mikroblog ve sosyal ağ hizmeti. Temmuz 2006’da kullanıma açılan Twitter, 2013’te en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri oldu, 2020 yılında ise 339,6 milyon aktif kullanıcıya ulaştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.