Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

329 kişinin öldüğü bombalı uçak saldırısı davasında beraat eden Ripudaman Malik, Kanada’da öldürüldü

Sih inancına mensup Hint iş insanı Ripudaman Singh Malik, dün Kanada’nın Britanya Kolumbiyası eyaletinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Malik, 1985 yılında bombayla patlatılarak Atlas Okyanusu’na düşürülen ve 329 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından açılan davada beraat etmişti.

Ripudaman Singh Malik

Kanada polisi ölen kişinin kimliğini henüz açıklamasa da yerel kaynaklar ve görgü tanığı, cesedin Malik’e ait olduğunu doğruladı. Kanada polisi cinayetin tasarlanarak işlendiğini ve alevler içinde kalan şüpheli bir araç tespit edildiğini açıkladı. Yetkililer, ikinci bir araç ve şüpheliler hakkındaki araştırmalarına devam ediyor. 

Uçak saldırısı

Hindistan havayolları şirketi Air India’nın Montreal-Londra uçağı, 1985 yılında bombalı saldırı sonucu Atlas Okyanusu üzerinde düşürülmüş ve 329 kişi hayatını kaybetmişti. Sih inancına mensup İnderjit Singh Reyat, katliamdaki suçunu itiraf ederken aynı suçtan yargılanan Ripudaman Malik beraat etmişti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.