Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump’ın ilk eşi Ivana Trump 73 yaşında hayatını kaybetti

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın ilk eşi ve üç çocuğunun annesi Ivana Trump, 73 yaşında hayatını kaybetti. Polis, ölüm nedeninin kaza olarak göründüğünü söyledi.

Donald Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social’dan ilk eşi Ivana’nın hayatını kaybettiği haberini duyurdu ve şöyle yazdı: “Ivana Trump’ın New York’taki evinde vefat ettiğini, onu seven birçok kişiye bildirmekten çok üzgünüm. Harika ve güzel bir kadındı. İlham veren bir hayat yaşadı.”

Ivana Trump

Associated Press’e (AP) göre soruşturmasını sürdüren polis, ölüm nedeninin kaza olduğunu düşünüyor. AP’ye konuşan kaynaklar, Ivana Trump’ın New York City’deki evinde, merdivenin yanında baygın halde bulunduğunu ve merdivenden düşmüş olabileceğini söyledi.

Trump ailesi adına paylaşılan açıklamada, Ivana Trump, “iş dünyasında büyük bir güç, birinci sınıf bir atlet, güzel, şefkatli bir anne ve arkadaş” olarak tanımlandı. Ivana’nın komünizmden kaçarak Amerika’yı benimsediği belirtilen açıklamada, çocuklarını da büyük bir kararlılık ve cesaretle yetiştirdiği ifadeleri yer aldı.

Eski New York Belediye Başkanı ve Trump’ın avukatı Rudy Giuliani, Twitter’dan paylaştığı mesajında, Ivana’nın yetenekli, yaratıcı ve güzel bir insan olduğunu belirtti ve New York şehrine büyük katkıda bulunduğunu yazdı.

Trump’ın önde gelen müttefiklerinden Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ise “O, Amerikan rüyasını yaşadı” diyerek, Ivana’nın vefatından ötürü duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Eski Çekoslovakya’da doğan Ivana, Donald Trump ile 1976 yılında bir iş gezisi sırasında New York’ta tanışmış, ertesi yıl evlenmiş ve çiftin Donald Jr., Ivanka ve Eric adına üç çocukları olmuştu. 15 yıl evli kalan çift, 1992 yılında boşanmıştı.

Ivana ve Donald Trump, Met Gala Töreni (1985).

Çift, 1980’li ve 1990’lı yıllarda New York’un önde gelen isimlerindendi ve boşanmaları büyük ilgi toplamıştı. Evlilikleri boyunca Ivana Trump, Manhattan’daki Plaza Hotel’in yöneticiliği dahil olmak üzere Trump Organization’da önemli görevler üstlenmişti. Donald Trump’tan ayrıldıktan sonra ise kendi güzellik ürünlerini piyasaya sürmüştü.

Donald Trump, Ivana’nın ikinci eşiydi. Avusturyalı kayak hocası Alfred Winklmayr ile bu ülkenin vatandaşlığını almak için evlenen Ivana, böylece Çekoslovakya’dan ayrılmıştı.

Ivana Trump, Donald Trump’tan ayrıldıktan sonra iki evlilik daha yapmıştı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.