Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (15 Temmuz 2022): Altıncı yılında 15 Temmuz darbe girişimi | Cihangir İslam ve Ahmet Şık anlatıyor

Bugün 15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yıldönümü. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul-Saraçhane Meydanı’nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı’na katıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki başkanlık binası girişinde yer alan Şehitler Panosu önünde anma töreni düzenlendi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin 15 Temmuz Anma Programı’nda konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi, Türkiye’ye F-16 satışını kısıtlayan bir tasarıyı onayladı.179’a karşı 244 oy ile kabul edilen tasarıya göre ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’ye satılacak savaş uçaklarının Yunanistan hava sahasını ihlal etmeyeceğine ve ABD’nin çıkarlarına uygun olacağına dair garanti vermek zorunda.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, Hasköy Yahudi Mezarlığı’nda 36 mezar taşının kırıldığını duyurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyla ilgili iki zanlının gözaltına alındığını açıkladı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada ise 81 mezar taşının tahrip edildiği belirtilerek, “Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi neticesinde olayın mezarlık çevresinde ikamet eden (Y.Y), (Y.B.G), (K.G), (H.S.Ç) ve (H.R.E) isimli 11-13 yaşlarındaki çocuklar tarafından gerçekleştirildiği belirlenmiştir. Adı geçen şüpheliler yakalanmış olup, konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir. Musevi vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” denildi.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Medyascope muhabiri İbrahim Yayan ile Saraçhane’deki 15 Temmuz anma programını, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile altıncı yılında 15 Temmuz darbe girişimini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.