Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Küratör ve yazar Fulya Erdemci yaşamını yitirdi

Çağdaş sanat alanında dikkat çekici işlere imza atan küratör ve yazar Fulya Erdemci, 60 yaşında hayatını kaybetti.

Çağdaş sanat alanındaki çalışmalarıyla tanınan küratör ve yazar Fulya Erdemci, perşembe (13 Temmuz) günü hayatını kaybetti.

Fulya Erdemci kimdir?

Erdemci, 2002 yılında Türkiye’de yayalar için kamusal alanda yapılan ilk sergi olma niteliği taşıyan “İstanbul Yaya Sergileri”ni gerçekleştirdi.

Aralarında Bilkent ve Marmara üniversitelerinin de bulunduğu çok sayıda üniversitede öğretim üyeliği yapan Erdemci, 2003 ve 2004 yılları arasında Proje 4L’nin direktörlüğünü; 2004 ve 2005 yıllarında da İstanbul Modern’de süreli sergi küratörlüğünü yürüttü.

25. São Paulo Bienali’nin “Metropoliten İkonografileri: Kentler” bölümünde İstanbul’un küratörlüğünü üstlendi. “Anne, Ben Barbar mıyım?” temalı 13. İstanbul Bienali’nde ve 54. Venedik Bienali’nde Türkiye Pavyonu’nun küratörlüğünü yaptı.

Amsterdam’da bulunan SKOR Sanat ve Kamusal Alan Vakfı’nın direktörlüğünü de yürüten Erdemci, 15 Eylül 2020’de Danimarka’da kamusal alanda sanata odaklanan müze KØS’e küratör olarak atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.