Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (15 Temmuz 2022): Biden Prens Selman ile görüşecek & ABD’den Türkiye’ye F-16 satışına kısıtlama & Darbe girişiminin altıncı yıldönümü

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi, Türkiye’ye F-16 satışını kısıtlayan bir tasarıyı onayladı. 179’a karşı 244 oy ile kabul edilen tasarıya göre ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’ye satılacak savaş uçaklarının Yunanistan hava sahasını ihlal etmeyeceğine ve ABD’nin çıkarlarına uygun olacağına dair garanti vermek zorunda.

ABD Başkanı Biden bugün Ortadoğu ziyareti kapsamında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile görüşecek. Biden, turunun ilk ayağında İsrail Başbakanı Yair Lapid ile görüştü. Liderler İran’ın nükleer silah sahibi olmasına karşı ortak bir deklarasyon imzaladı. Göreve gelirken Suudi Arabistan için “Onlara daha fazla silah satmayacağız, (Cemal Kaşıkçı cinayetinin) bedelini ödetecek ve onları küresel parya haline getireceğiz” diyen Biden neden Prens Selman ile görüşüyor? Masada hangi konular var? Biden Ortadoğu ziyaretinden ne bekliyor? Türkiye’nin eski Vaşington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu, Gündem’de yorumladı.

Bugün 15 Temmuz darbe girişiminin altıncı yıldönümü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşları, İstanbul Saraçhane Meydanı’nda saat 17.30’da düzenlenecek 15 Temmuz programına davet etti: “Darbe girişiminden büyük bir destana tebdil ettiğimiz, vatanımıza uzanan habis elleri boşa çıkardığımız 15 Temmuz’un yıldönümünde İstanbul Saraçhane Meydanı’nda olacağız. Şanlı mücadelemizi ve aziz şehitlerimizi yâd edeceğimiz buluşmamıza tüm vatandaşlarımı davet ediyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.