Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan, hava sahasını İsrail’i de kapsayacak şekilde tüm sivil uçuşlara açtı

Suudi Arabistan hava sahası İsrail’i de kapsayacak şekilde tüm sivil uçuşlara açıldı. Riyad yönetiminin aldığı bu karar, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden’ın Suudi Arabistan ziyareti öncesi geldi. Biden kararı memnuniyet ile karşıladı.

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi (GACA), Suudi Arabistan hava sahasının İsrail’i de kapsayacak şekilde tüm sivil uçuşlara açıldığını duyurdu. GACA’dan paylaşılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Suudi Arabistan, uluslararası hava sahasını kullanan sivil uçuşlar arasında ayrım yapmamayı öngören 1944 Chicago Uluslararası Sivil Havacılık Konvansiyonu’na uyma ve uluslararası havacılık bağlantısını sağlama çabaları doğrultusunda ülkenin hava sahasını, Sivil Havacılık Otoritesi taleplerini yerine getiren tüm uçuşlara açma kararı aldı.”

Biden kararı memnuniyetle karşıladı

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden’ın alınan bu kararı memnuniyetle karşıladığını söyledi. Sullivan, “Bu tarihi karar daha entegre, istikrarlı ve güvenli bir Ortadoğu’nun önünü açıyor” dedi.

Reuters’a konuşan ABD’li bir yetkili de Suudi Arabistan’ın yakında İsrail havayollarına sınırsız uçuş erişimi vereceğini ve hacca giden Müslümanlar için İsrail’den doğrudan charter uçuşları düzenleyeceğini söyledi.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.