Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Tayland’da kuyuya düşen filleri kurtarma operasyonu: “Hayatımız boyunca unutmayacağız”

Tayland’ın Nakhon Nayok bölgesinde şiddetli yağışlar nedeniyle drenaj kuyusuna düşen anne ve bebek filler kurtarıldı. Üç saat süren operasyonun ardından Tayland Khao Yai Ulusal Parkı’nın baş veterineri, söz konusu kurtarma operasyonunun şimdiye kadar gerçekleştirdikleri en duygusal operasyon olduğunu söyledi.

Tayland’ın Nakhon Nayok bölgesindeki bir fil yavrusu bölgedeki şiddetli yağışlar nedeniyle yol kenarındaki drenaj kuyusuna düştü. Tayland Khao Yai Ulusal Parkı’ndaki görevliler, anne filin de yavrusunun peşinden kuyuya düştüğünü belirtti.

Operasyon üç saat sürdü, anne filin kalbi durdu

Üç saat süren kurtarma operasyonunda anne fil vinç yardımıyla çıkarılırken, yavru fil de kendisine uzatılan kepçe yardımıyla çukurdan kurtarıldı.

Veterinerler kuyudan çıkardıktan sonra kalbinin atmadığını fark ettikleri anne file hemen kalp mesajı yaptı. Kalp masajının ardından bilinci yerine gelen anne fil, yavrusu ile birlikte vahşi doğaya geri döndü.

“Hayatımız boyunca unutmayacağız”

Khao Yai Ulusal Parkı Baş Veterineri Dr. Chananya Kanchanasarak, Sky News’a verdiği demeçte, “Anne fil yakındayken yavruyu kurtarmamız imkansızdı. Bundan dolayı anne fili iğneyle uyuşturduk. Sersemleyen fil de kafa üstü çukurun üzerine düştü. Bu da işlerimizi büsbütün zorlaştırdı. Müdahalemizle fil yeniden kendine geldi ama çukurdan çıkamadı” dedi.

Dr. Kanchanasarak, söz konusu kurtarma operasyonunun şimdiye kadar gerçekleştirdikleri en duygusal operasyon olduğunu belirterek, “Hayatımız boyunca unutmayacağız” diye konuştu.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.