Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (16 Temmuz 2022): ABD’den Türkiye’ye F-16 satışını şarta bağlayan tasarıya onay, ABD Başkanı Biden ile Suudi Arabistan Kralı Selman ile görüştü | Namık Tan değerlendirdi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Temsilciler Meclisi, Türkiye’ye F-16 satışını kısıtlayan bir tasarıyı onayladı. 179’a karşı 244 oy ile kabul edilen tasarıya göre ABD Başkanı Joe Biden, Türkiye’ye satılacak savaş uçaklarının Yunanistan hava sahasını ihlal etmeyeceğine ve Amerika’nın çıkarlarına uygun olacağına dair garanti vermek zorunda.

ABD Başkanı Joe Biden, Ortadoğu ziyareti çerçevesinde Filistin’den sonra Suudi Arabistan’a geldi. Suudi Arabistan’da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Biden, Cidde kentindeki Selam Sarayı’nda bir araya geldi. Görüşmede, “ABD ve Suudi Arabistan arasındaki tarihi ilişkileri iki ülke ve halklarının çıkarına hizmet edecek çeşitli alanlarda güçlendirmenin yolları” ele alındı.

Haber Hafta Sonu‘nda bu akşam emekli Büyükelçi Namık Tan, dış politikadaki gelişmeleri ve bu gelişmelerin Türkiye’ye yansımalarını değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.