Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor: İsveç, Portekiz’i rahat geçti – Hollanda, İsviçre karşısında zorlanmadı

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan, dün (17 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile devam etti. C Grubu’nda İsveç Portekiz’i 5-0, Hollanda ise İsviçre’yi 4-1 mağlup etti. Aldıkları bu galibiyetler ile puanlarını 7’ye yükselten İsveç ve Hollanda, adlarını çeyrek finale yazdırmayı başardı. 

İsveç, Portekiz’i sahadan sildi

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. 1984’ten bu yana düzenlenen turnuvanın 13’üncüsüne İngiltere ev sahipliği yapıyor. C Grubu’nda üçüncü hafta heyecanı, dün (17 Temmuz) oynanan karşılaşmalar ile yaşandı.

Turnuvanın favorilerinden İsveç, grubun zayıf ekiplerinden Portekiz ile Leigh Sports Village Stadyumu’nda kozlarını paylaştı. Maçın ilk düdüğünden itibaren rahat bir futbol ortaya koyan Peter Gerhardsson’un öğrencileri, Portekiz karşısında farka koştu. Portekiz’i 5-0 ile geçen İsveç’in gollerini Filippa Angeldal (2), Carole Costa (kendi kalesine), Asllani ve Blackstenius kaydetti.

Portekiz galibiyeti ile puanını 7’ye yükselten İsveç, grubunu ilk sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. 

İsveç-Portekiz karşılaşmasında maçın oyuncusu, İsveç’ten Kosovare Asllani seçildi. 

Hollanda, İsviçre karşısında zorlanmadı

C Grubu’nun diğer maçında Hollanda, İsviçre ile Bramall Lane Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Mark Parsons’un öğrencileri, İsviçre karşısında zorlanmadı ve sahadan 4-1’lik galibiyet ile ayrıldı. Hollanda’nın maçtaki gollerini; Crnogorcevic (kendi kalesine), Leuchter (2) ve Pelova kaydetti. Turnuvaya veda eden İsviçre’nin maçtaki tek golünü Reuteler attı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

İsviçre galibiyeti ile puanını 7’ye yükselten Hollanda, grubunu ikinci sırada tamamlayarak çeyrek finale yükseldi. 

İsviçre-Hollanda karşılaşmasında maçın oyuncusu, Hollanda’dan Sherida Spitse seçildi.

C Grubu’nda üç hafta sonunda oluşan puan durumu:

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda bugün (18 Temmuz) İtalya-Belçika ve İzlanda-Fransa karşılaşmaları oynanacak.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.