Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyeni Can Candan’ın görevden alınmasına ilişkin karar iptal edildi

Öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Can Candan’ın Boğaziçi Üniversitesi’nde görevden alınmasına ilişkin karar iptal edildi. Candan’a tazminat ödenmesine hükmedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci İnci’nin henüz rektör vekiliyken 16 Temmuz 2021’de görevden aldığı Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Can Candan, 13 Ağustos 2021’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne karşı yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için dava açmıştı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası’nın (Eğitim Sen) da müdahil olduğu davada, İstanbul 2. İdari Dava Mahkemesi, 20 Ocak 2022’de yürütmenin durdurulması isteminin reddine ikinci kez karar vermişti.

Karara itiraz eden Candan’ın başvurusunu değerlendiren İstanbul 7. İdari Dava Mahkemesi ise 16 Şubat günü oyçokluğu ile yürütmenin durdurulmasına karar vermişti. Candan görevine yeniden atanmıştı.

Can Candan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kararın iptal edildiğini, tarafına tazminat ödeneceğini duyurdu.

Candan, “16 Temmuz 2021 tarihli Naci İnci imzalı ‘görevime son verilme’ işlemine dair açtığım davada, mahkeme 31.05.2022 tarihli kararı ile yapılan işlemi hukuksuz bularak iptal etmiş; yoksun kaldığım özlük ve parasal haklarımın faiziyle birlikte ödenmesine karar vermiş” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.