Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Canan Kaftancıoğlu’nun polis koruması kaldırıldı: “Devleti babalarının çiftliği gibi yönetenlerden öyle bir hesap soracağız ki tüm dünyaya örnek olacak!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, koruma tahsisinin İçişleri Bakanlığı tarafından yeniden kaldırıldığını duyurdu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı’nın koruma tahsisini kaldırdığını, yeniden tahsis edilse bile kabul etmeyeceğini söyledi.

Kaftancıoğlu, “devleti babalarının çiftliği gibi görenlerden sandıkta ve hukuk karşısında hesap sorulacağını” söyledi. Kaftancıoğlu’nun açıklamaları şöyle:

“İç! İşleri Bakanlığı; papatya falına çevirdiği koruma tahsisini kaldırmış yine. Baştan söyleyeyim tahsis etseniz de kabul etmeyeceğim artık. Yoğun çalışma tempoma rağmen bir gün bile sızlanmadan işini en iyi şekilde yapanlara sonsuz teşekkür! Söz, 3600 Ek Gösterge hakkınız.

Devlet akıl, ahlak ve adaletle yönetilir. Çok az kaldı. Devleti babalarının çiftliği gibi gören, görmekle kalmayıp o şekilde yönetenlerden, önce sandıkta sonra hukuk karşısında öyle bir hesap soracağız ki göreceksiniz tüm dünyaya örnek olacak!”

Koruma polisleri daha önce kasım ayında geri çekilmişti

Mevzuata göre TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerdeki il başkanlarına, İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu tarafından koruma polisi tahsis ediliyor.  CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun koruma polisleri, 11 Kasım 2019’da İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla çekilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.