Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan “loading” paylaşımı -KYK borçlarının faizleri silindi, sıra EYT’lilerde mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, KYK kredi borçlarına isyan eden gençlere “Ödemeyin” çağrısının ardından, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü (18 Temmuz) kabine toplantısının ardından borçlardan faizin kaldırıldığını açıkladı. Twitter’da “Teşekkürler Kılıçdaroğlu” gündemde ilk sıraya çıkarken, Kılıçdaroğlu sırada emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemelerin olduğuna işaret ederek “Loading” (Yükleniyor) paylaşımı yaptı. 

Faizi ana parasını geçen KYK kredi borçlarını gündeme getiren gençlere, Kılıçdaroğlu, “Ödemeyin” çağrısı yapmıştı. Bu çağrının ardından önce Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu KYK borçları için düzenleme yapılacağını duyurmuş ve Cumhurbaşkanı Erdoğan “Gençlerimizi faize, enflasyona kurban etmeyiz” demişti. Hızla yapılan düzenleme hakkında, kabine toplantısı sonrasında konuşan Erdoğan, “Hiçbir zaman faiz uygulaması yapmadık” demesinin ardından borçlardaki faizlerin silineceğini açıkladı. 

Faizlerin silineceğinin açıklanmasıyla “Teşekkürler Kılıçdaroğlu” hashtagı gündem olurken, CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Kılıçdaroğlu için “Daha iktidara gelmeden dediklerini yaptıran genel başkan olarak dünya tarihine geçti” dedi. Kılıçdaroğlu ise, uzun süredir düzenleme bekleyen EYT’lilerin sorunlarına işaret ederek, “EYT: Loading” tweeti attı. 

İlk defa 2018’de bin Türk Lirası olarak verilmeye başlanan emeklilere bayram ikramiyesi de CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun seçim vaadi olarak gündeme gelmişti. 7 Haziran 2015 seçimlerinden önce dini bayramlarda emeklilere ikramiye vaadi, iktidar tarafından 24 Haziran 2018 seçimlerinden önce hayata geçirildi. Dört yılda yüzde 174 oranındaki enflasyona karşın, hükümet yalnızca 2021’de yüzde 10 zam ile ikramiyeyi bin 100 TL’ye çıkardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.