Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

13 milyon euroya geldi, bedelsiz gitti: Galatasaray’ın Senegalli yıldız futbolcusu Mbaye Diagne resmen Fatih Karagümrük’te

VavaCars Fatih Karagümrük, Galatasaray’dan ayrılan Senegalli futbolcu Mbaye Diagne’yi kadrosuna kattı.

Galatasaray’da teknik direktör Okan Buruk’un kadro planlamasında yer almayan Mbaye Diagne ile yollar resmen ayrıldı. Sarı-kırmızılı kulüpten KAP’a yapılan fesih açıklamasında, “Profesyonel futbolcumuz Mbaye Diagne’nin sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilmiştir” denildi. Galatasaray’ın resmi hesaplarından yapılan paylaşımlarda ise Senegalli forvete emeklerinden dolayı teşekkür edildi.

Mbaye Diagne, Galatasaray’a ilk günden bu yana büyük bir mali yük getirdi. 2018-2019 sezonunun ara transfer döneminde Kasımpaşa’dan 13 milyon euro karşılığında transfer edilen Diagne’ye bugüne kadar 10 milyon euronun üzerinde maaş ve prim ödemesi yapıldı. Senegalli yıldızın Galatasaray’a maliyeti 400 milyon TL’yi geçti.

Geçen sezon sakatlığı nedeniyle yedi ay resmi maç oynayamayan Diagne, Galatasaray’da birer Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Senegalli santrfor, üç sezonluk zaman zarfında 61 maça çıkıp 26 gol, 4 asistlik performansa imza attı. 

2018-2019 sezonunun devre arasında 10 milyon euro bonservis bedeli ve bonuslar karşılığında Kasımpaşa’dan Galatasaray’a transfer olan Mbaye Diagne, yeni sezonda Andrea Pirlo’nun teknik direktörlüğünü yaptığı VavaCars Fatih Karagümrük formasını terletecek. Diagne, kırmızı-siyahlılar ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.