Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’in popüler tatil kentinde koronavirüs alarmı: Binlerce turist mahsur kaldı

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayılarındaki artış devam ediyor. Salgının başından bu yana sıfır koronavirüs politikası izleyen Çin’in güneyindeki Guangxi eyaletinin popüler tatil kenti Beihai’de iki binden fazla turist mahsur kaldı.

Çin’deki koronavirüs vaka sayılarında hafta sonundan itibaren bir artış gözlemlendi. Ülkenin güneyindeki Guangxi eyaletinin popüler tatil beldesi Beihai, beş günde 450’den fazla vaka sayısı ile ülkedeki koronavirüs salgınının merkezi haline geldi. Uluslararası standartlara göre düşük olarak nitelendirilen bu sayı, Çin’de tam kapanma önlemi alınması için yeterli.

Bunun üzerine yetkililer, bu bölgede yaşayanlara evde kalma şartı getirdi. Bölgede bulunan iki binden fazla turist zorunlu test sürecine girerek karantinaya alındı.

Pazar (17 Temmuz) günü Beihai’deki yetkililer, virüse yakalanan kimseyle temas halinde olmayan turistlerin negatif bir koronavirüs test sonucu göstermeleri durumunda bölgeden ayrılmalarına izin vereceklerini açıkladı. Bir basın toplantısı düzenleyen yetkililer, test sonucunu göndermeyen kişilerin ise şehirde kalmalarını ve kendilerini karantinaya almaları gerektiğini söyledi.

“Şanghay’daki karantinamı yeni bitirdim”

Beihai’de tatil yapan bir turist, TikTok’un Çin versiyonu Douyin’de paylaştığı bir gönderide, karantinadan ötürü duyduğu hayal kırıklığını şöyle dile getirdi:

“Şanghay’daki üç aylık karantinamı yeni bitirdim. Beihai’ye temiz hava almaya gelmiştim. Kimseyi rahatsız ettim mi?”

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.