Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (19 Temmuz 2022): Soylu’nun kuzeni öldürüldü | KYK kararı ve gençlerden Kılıçdaroğlu’na teşekkür

Danıştay, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesine dair cumhurbaşkanı kararının iptali istemini oyçokluğuyla reddetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sefa Dönmez silahlı saldırıya uğradı. Dönmez, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’daki aile mezarlığına saldırı düzenlendi. Mezarlığın duvarlarına ve yola sprey boyayla gamalı haç çizildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, KYK kredi borçlarına isyan eden gençlere “Ödemeyin” çağrısının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, borçlardan faizin kaldırıldığını açıkladı. Twitter’da “Teşekkürler Kılıçdaroğlu” hashtag’i gündemde ilk sıraya çıkarken CHP lideri, sırada emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenlemelerin olduğuna işaret ederek “Loading” -Yükleniyor, paylaşımını yaptı. 

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Sözcü gazetesi muhabiri Elif Çavuş ile Soylu’nun kuzeninin öldürülmesini ve İmamoğlu’nun Trabzon’daki aile mezarlığına düzenlenen saldırıyı, gazeteci ve yazar Murat Yetkin ile Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarını ve Erdoğan’ın karşı hamlelerini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.