Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İçişleri Bakanı Soylu’nun öldürülen kuzeni toprağa verildi, zanlı tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sefa Dönmez’i dün (18 Temmuz) silahla vurarak öldüren Fatih Ulusoy, bugün çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Sorgusunda “pişman olduğunu” söylediği öğrenilen Ulusoy, Dönmez’i vurduktan sonra silahıyla birlikte polise teslim olmuştu.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Ulusoy’u Of İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde sorguladı. “Pişman olduğunu” söyleyen Ulusoy, Dönmez ile aralarındaki tartışmanın Of balıkçı barınağındaki yer sorunundan kaynaklandığını anlattı. Bölgede “balıkçı damı” olarak anılan yerlerde, Dönmez’in balıkçı damının yanına yeni bir dam yapmak istediğini, bu yüzden aralarında husumet çıktığını belirten Ulusoy, sokakta karşılaştıklarında bu konu nedeniyle aralarında tartışma yaşandığını söyledi. Ulusoy’un, polisteki ifadesinde “Beni sokak ortasında tokatladığı için gururuma yediremedim ve silahımı ateşledim” dediği öğrenildi.

Polisteki ifadesi tamamlanan Ulusoy, çelik yelek giydirilerek önce sağlık raporu için hastaneye götürüldü, ardından da savcılığa çıkarıldı. Savcılık ifadesinin ardından “tutuklanma talebiyle” hâkim karşısına çıkarılan Ulusoy, buradaki ifadesinin ardından tutuklandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.