Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kadınlar tenisinin 12 numarası Daria Kasatkina eşcinsel olduğunu açıkladı: Rus tenisçi, ülkesinin LGBTİ+ karşıtı düzenlemelerini eleştirdi

Rusya’nın en üst düzey kadın tenisçisi Daria Kasatkina, eşcinsel olduğunu açıkladı ve ülkesinin LGBTİ+ karşıtı düzenlemelerini eleştirdi. 

Kadınlar tenisinin 12 numarası ve Rusya’nın en üst düzey kadın tenisçisi Daria Kasatkina, Rus blogger Vitya Kravçenko‘ya verdiği mülakatta bir kadın ile ilişkisi olduğunu açıkladı ve artık cinsel yönelimini gizli tutmayı imkansız bulduğunu söyledi. 25 yaşındaki tenisçi, Instagram hesabında kız arkadaşı artistik patinajcı Natalia Zabiiako ile fotoğrafını da paylaştı.

Şu anda Rusya’da yaşamayan Daria Kasatkina, ülkesinin LGBTİ+ karşıtı düzenlemelerini de ağır bir dille eleştirdi. Kasatkina, Kravçenko’ya verdiği söyleşide “Rusya’da birçok konu tabu kabul ediliyor. Bir insanın eşcinsel olmak istediği ve eşcinsele dönüştüğü düşüncesi çok saçma. Bence bu dünyada heteroseksüel olmaktan daha kolay bir şey yok. Bunu gizli tutarak yaşamak imkansız. Çok zor ve anlamsız. Kendinizle barış içinde yaşayabilmek önemli olan tek şey, onun dışında herkesi s*keyim” dedi. Kasatkina, konuşmasının devamında “Gerçekten; bu bir seçenek olsaydı kimse eşcinsel olmayı seçmezdi. Neden hayatınızı daha zorlaştırmak isteyesiniz ki? Özellikle de Rusya’da?” ifadelerini kullandı. Bu yılki Fransa Açık’ta yarı finale kadar yükselen Kasatkina, Rus futbolcu Nadya Karpova’nın geçen ay eşcinsel olduğunu açıklamasından ilham aldığını da sözlerine ekledi.

Ukrayna’daki savaşa son verilmesi çağrısında da bulunan Kasatkina, savaşı “tam bir kâbus” olarak nitelendirdi. 

2013 yılında “eşcinsel propaganda yasasını” yürürlüğe sokan Rusya hükümeti, şimdi ise sinemalarda LBGTİ+ içeriğinin gösterilmesini tamamen yasaklayarak, söz konusu yasanın kapsamını genişletmeye çalışıyor.

Kaynak: The Guardian, Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.