Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mikroscope’un 14. sayısı yayında: “Öteki”

“Bakmak için değil görmek için” sloganıyla yola çıkan edebiyat dergisi Mikroscope‘un 14. sayısı yayında.

Çevrimiçi olarak her ay internet sitesinden okuyucuyla buluşan Mikroscope, 14. sayısında “Öteki” temasıyla sizlerle buluşuyor: “Farklılıklara ve çeşitliliğe karşı giderek artan bir önyargının olduğu bu dönemde öteki temasına yer vermenin önemli olduğunu düşündük. Bu tema ile içimizdeki ve dışımızdaki tüm ‘öteki’leri anlamlandırmaya çalıştığımız ve ötekiye bambaşka yönlerden baktığımız bir sayı hazırladık.”

Bu sayıda, Ece Deniz’in “Ötekinin Umudu Arkadaş” başlığıyla en yakınlarının arasında bile hep öteki olmuş Arkadaş Zekai Özger’i ele aldığı yazısını, Kübra Çiğdem İnal’ın Oya Baydar ile yaptığı “Yazarlarevi Cinayeti Üzerine Söyleşi”yi ve Selda Coşgun’un bir gülün gözünden yazdığı “Benim Adım Gül” yazısını bulabilirsiniz.

Öte yandan Özlem Akıncı ve Buket Arbatlı tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan yayında “Gazete Kesikleri” öykü analizini ve Müge İplikçi’nin Zeytin Dalı’nda konuğu Elçin Poyrazlar ile yaptığı “Mantolu Kadın: Elçin Poyrazlar ve Roman Yazmak” adlı programı izleyebilirsiniz.

Deniz Altunay’ın Burcu Arman ile “Okur Bülteni” üzerine yaptığı söyleşiyi dinlemek için de Spotify veya Apple Podcast gibi mecralardan Mikroscopecast’i takip etmeyi unutmayın.

E-Bültenimize abone olmak için siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Instagram‘dan ve Twitter’dan takip edebilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.