Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bayern Münih, Matthijs de Ligt’i kadrosuna kattı

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, İtalya Serie A’da Juventus formasını terleten Matthijs de Ligt’i kadrosuna kattığını resmen duyurdu.

Almanya Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih, 2022-2023 sezonu yaz transfer döneminde yaptığı hamleler ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Sadio Mane, Ryan Gravenberch ve Noussair Mazraoui’yi renklerine bağlayarak gücüne güç katan Bayern Münih, son olarak Matthijs de Ligt ile sözleşme imzaladı. Almanya temsilcisinden yapılan açıklamada, İtalya’nın Juventus takımında forma giyen 22 yaşındaki Hollandalı futbolcu ile beş yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Bayern Münih transferin mali detaylarına değinmezken, İtalya medyasında çıkan haberlere göre Alman ekibi, Juventus’a 70 milyon euro ödeyecek. 

https://twitter.com/FCBayern/status/1549423871891324929?s=20&t=L02Zu7UxAa2bCB8VGSpfTg

Hollandalı yıldız stoper, Bayern Münih ile sözleşme imzalamasının ardından şöyle konuştu: “Bu büyük kulüpte olduğum için çok mutluyum. Bayern, Almanya’nın en başarılı kulübü, Avrupa’nın ve dünyanın en başarılı kulüplerinden biri. Bayern, büyük hedefleri olan ve mükemmel yönetilen bir kulüp. Bayern Münih tarihinin bir parçası olduğum için çok mutluyum.”

https://twitter.com/FCBayern/status/1549556097433931777?s=20&t=L02Zu7UxAa2bCB8VGSpfTg

Altyapısından yetiştiği Ajax’tan 2019 yılında Juventus’a transfer olan Matthijs de Ligt, siyah-beyazlı takım ile üç sezonda 117 maça çıktı ve 8 gol attı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.