Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elon Musk açıkladı: “Zihnimi buluta yükledim”

Dünyanın en zengin iş insanlarından, Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, zihnini bulut bilişim hizmeti olarak adlandırılan cloud sistemine yüklediğini açıkladı.

Kripto para birimi Dogecoin’in kurucusu Billy Markus’un “Zihninizi bir buluta yükleseydiniz ve kendinizin sanal bir versiyonu ile konuşabilseydiniz, onunla arkadaş olur muydunuz” sorusuna Musk, “Çoktan yaptım” yanıtını verdi.

Uzmanlar Musk’ın muhtemelen bir beyin-bilgisayar arayüzü geliştirmek için çalışan kendi nöroteknoloji şirketi Neuralink’e atıfta bulunduğunu düşünüyor. Musk’ın bir diğer projesi Neuralink, insan beyni ve yapay zekâyı bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Neuralink’in kurucusu Musk, maymunlar üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda bilgisayarların beyin gücüyle kontrol edilmesini başardıklarını açıklamıştı.

Neuralink, özellikle felçli hastalar için teknolojik çözümler geliştirmeyi hedefliyor. Şirketin geliştirdiği cihaz, üzerinde üç binden fazla elektrot barındırıyor. Saç telinden daha ince olan sicimlere bağlı olan elektrotlar, bin nöronun aktivitesini izleyebiliyor. Cihaz sayesinde beynin belli bir bölgesini takibe alınabiliyor.

Şirketin lansmanında konuşan Musk, cihazı kullanacak kişilerin zaman içinde yapay zekâ ile simbiyotik bir beyne sahip olacağını belirtmiş ve “Bu cihazı takanlar bir anda insanların beynini ele geçirecek değil” demişti.

Neuralink, henüz ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) onay almadı. Ancak Musk daha önce, şirketin 2022 yılına kadar insan beynine bilgisayar çipleri yerleştirmeye başlamayı planladığını söylemişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.