Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Fenerbahçe, Avrupa arenasında: Sarı-lacivertliler, Dinamo Kiev deplasmanından beraberlik ile döndü

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda bugün (20 Temmuz) Dinamo Kiev ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz, Ukrayna’daki savaş sebebiyle Polonya’da oynanan maçta rakibi ile golsüz berabere kaldı.

Fenerbahçe ile Dinamo Kiev yenişemedi

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda bu akşam Dinamo Kiev ile kozlarını paylaştı. Ukrayna’daki savaş sebebiyle Polonya’nın Lodz şehrindeki Miejski Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşmayı, İsveç Futbol Federasyonu’ndan Glenn Nyberg yönetti.

Dinamo Kiev ve Fenerbahçe’nin ilk 11’leri

Temsilcimiz, Miejski Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya hızlı başladı. Maçın ilk 15 dakikalık diliminde oyunu Dinamo Kiev sahasına yıkan Fenerbahçe, bu bölümde Ferdi Kadıoğlu ve Diego Rossi’nin kanadından etkili ataklar geliştirdi. Karşılaşmanın ilk tehlikeli gol pozisyonu ise 13. dakikada yaşandı. Ferdi Kadıoğlu’nun ortasına harika yükselen Enner Valencia, yaptığı kafa vuruşunda kaleci Georgiy Bushchan’ı geçemedi. Fenerbahçe, ilk yarı boyunca Dinamo Kiev hücumcularına göz açtırmadı. Ancak sarı-lacivertliler, 33. dakikada Ferdi Kadıoğlu, 35. dakikada ise İrfan Can Kahveci’nin kaçırdığı mutlak gol pozisyonlarının ardından soyunma odasına 0-0 eşitlik ile gitmek durumunda kaldı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk bölümünde oyun temposu oldukça düşük kaldı. Her iki takım da bu bölümde istediği gol pozisyonlarını üretmekte zorlandı. Ukrayna temsilcisi, maçtaki ilk tehlikesini 70. dakikada üretti. Verbic’in ceza sahası dışından çektiği şut, kaleci Altay Bayındır’ın bakışları arasında dışarı çıktı. Karşılaşma, golsüz eşitlik ile sona erdi.

Fenerbahçe, 27 Temmuz Çarşamba günü UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. Müsabaka, Ülker Stadyumu’nun ev sahipliğinde oynanacak. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.