Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (20 Temmuz 2022): Medyascope Trabzon’da | Cübbeli Ahmet’in açıklamaları ve Türkiye’de Selefilik, İngiltere’de Muhafazakâr Parti’de liderlik yarışı

Editör: Sahra Atila

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kuzeni Sefa Dönmez silahlı saldırıya uğradı. Dönmez, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon’daki aile mezarlığına saldırı düzenlendi. Mezarlığın duvarlarına ve yola sprey boyayla gamalı haç çizildi. Son günlerde “iç savaş çıkacak uyarısı yapan”  Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Habertürk’te yeniden açıklamalarda bulundu. Ahmet Mahmut Ünlü, Selefi ve Vehhabi akımlarının Türkiye’deki camilerde yayınlığını söylerken, Diyanet İşleri Başkanlığı da Ünlü’nün bu iddialara yanıt verdi. İngiltere’de Muhafazakar Parti yeni liderini yani başbakanı seçecek. Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, Doğu Eroğlu ile Türkiye’de selefiliği, İbrahim Yayan ile Trabzon’da son durumu, Işın Eliçin ile İngiltere’de liderlik yarışını konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.