Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Parlamentosu’na veda eden Boris Johnson’ın son sözleri: “Hasta la vista, baby!”

İki hafta önce parti içi bir krizin ardından Muhafazakâr Parti liderliği görevinden istifa etmek zorunda kalan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, bugün (20 Temmuz) parlamentoda başbakan olarak son oturumuna katıldı. Johnson, sözlerini “Hasta la vista, baby!” diyerek bitirdi.

İngiltere Parlamentosu’nda her çarşamba günü düzenlenen “Başbakan’a Sorular (PMQ)” oturumuna başbakan olarak son defa bugün (20 Temmuz) katılan Boris Johnson,  başbakanlık dönemini özetledi ve muhalefetin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Koronavirüs salgını ile mücadele konusunda gösterdiği çaba ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Kiev yönetimine en fazla destek veren Batılı lider olarak tarihe geçen İngiltere Başbakanı, Muhafazakâr Parti grubundan alkış topladı.

Johnson, “Bu ülkenin bir koronavirüs salgını ile başa çıkmasına ve başka bir ülkenin barbarlıktan kurtarılmasına yardımcı olduk, yardımcı oldum. Doğruyu söylemek gerekirse bunlar, ayrılırken geride bırakmaya yeter şeyler. Görev büyük ölçüde tamamlandı” dedi.

Johnson’ın son cümlesi ise “Buradaki herkese teşekkür etmek istiyorum… Ve hasta la vista, baby!” oldu.

Johnson’ın daha çok kendi grubundan alkış alan ve “Sonra görüşürüz bebeğim” anlamına gelen bu sözleri, Arnold Schwarzenegger’in başrolünü üstlendiği 1991 yapımı Terminatör 2: Kıyamet Günü filmi ile özdeşleşmişti.

Ne olmuştu?

Boris Johnson, hakkında cinsel taciz iddiaları bulunan Muhafazakâr Parti Milletvekili Chris Pincher’ı parti başkan yardımcılığına getirmiş ve en başta söz konusu iddialardan haberdar olmadığını söylemişti. Daha sonra BBC’ye verdiği demeçte, söz konusu iddiaları en başından beri bildiğini ve Pincher’ı atayarak hata yaptığını kabul etmesinin ardından kabineden pek çok isim hükümete güvenini kaybettiğini söyleyerek istifa etmişti.

Kabinedeki birçok önemli bakanı istifa eden ve parti içinden istifasına yönelik sesler giderek yükselen Johnson baskılara dayanamayarak 7 Temmuz’da istifa ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Alp Selim

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.