Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Milli futbolcu Mehmet Topal, 36 yaşında aktif futbolculuk kariyerini noktaladı

Üç farklı 10 yıllık dilimde ve üç farklı takımda (Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir) şampiyonluk yaşayan ilk ve tek futbolcu Mehmet Topal aktif futbol kariyerini noktaladı.

Kariyerine memleketi Malatya’nın takımı Malatyaspor’un altyapısında başlayan Mehmet Topal, 2002 yılında henüz 16 yaşında iken profesyonel kariyerindeki ilk adımlarını da atacağı kulüp olan Çanakkale Dardanelspor’a transfer oldu. 2005 yılında burada A takıma yükselen milli futbolcu, 2006 yılında da gösterdiği performans ile 1 milyon euro karşılığında Galatasaray’a imza attı.

Galatasaray ile kariyerindeki ilk şampiyonluğunu da 2009 yılında kazanan yıldız isim, 2010 yılında ise 5.5 milyon euro karşılığında İspanya’nın dev ekiplerinden Valencia’ya geçti. İspanya’da başarıyla geçirdiği iki yılın ardından 4.5 milyon euro bedelle Süper Lig’e geri dönerek Fenerbahçe forması giydi. Sarı-lacivertlilerin 2014’teki son şampiyonluğunda da büyük pay sahibi olan isimlerden biri oldu. Daha sonra tribünlerle yaşadığı gerilimin ardından 2019 yılında Fenerbahçe’den ayrılan deneyimli orta saha, Başakşehir FK tarafından transfer edildi.

Başakşehir FK’nın 2020 yılında, tarihindeki ilk şampiyonluğunu elde eden kadrosunda yer alan Mehmet Topal üç farklı 10 yıllık dilimde, üç farklı takımla şampiyonluk kazanan tek futbolcu olarak tarihe geçti. 2021 yılında ise Beşiktaş’a transfer olan isim burada geçirdiği tek sezonun ardından futbolu bıraktığını açıkladı. 

Kariyeri boyunca çıktığı 104 Avrupa Kupası maçıyla Avrupa Kupaları’nda en çok forma giyen Türk futbolcu olarak da tarihe geçen deneyimli orta saha, 94 kez de Türk Milli takımının formasını giydi. Lig şampiyonluklarının dışında 2013 yılında Fenerbahçe ile Türkiye Kupası’nı da kazanan Topal, 2008/2009 Galatasaray, 2014/2015 Fenerbahçe ve 2021/2022 Beşiktaş sezonlarında üç kez Türkiye Süper Kupası sevinci de yaşadı. 

Mehmet Topal’ın veda paylaşımı:

UEFA Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi resmi hesapları da Mehmet Topal’ı unutmadı:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.