Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yönetmen ve senarist Erden Kıral için Beyoğlu Atlas Sineması’nda tören düzenlendi

Geçirdiği beyin kanamasının ardından 80 yaşında hayatını kaybeden ünlü yönetmen ve senarist Erden Kıral, Beyoğlu Atlas Sineması’nda düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Antalya’da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede pazar (17 Temmuz) günü hayatını kaybeden Türk sinemasının önde gelen yönetmen ve senaristlerinden Erden Kıral için bugün (20 Temmuz) Beyoğlu Atlas Sineması’nda tören düzenlendi. Yönetmen Reis Çelik’in sunduğu törene CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, oyuncu Meltem Cumbul, yönetmen Tolga Karaçelik ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

“Ben sizden önce ölmek istiyorum”

Törende söz alan oyuncu ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata, “Erden Kıral yapraklar solmadan dökülen yapraklardan biridir. Her gün ölüyoruz, her hafta ölüyoruz. Biraz evvel buraya gelmeden Reis Bey’e ben artık sizin cenazelere gelmeyeceğim dedim. Ben sizden önce ölmek istiyorum, siz daha yaşayın bu sinemanın size çok ihtiyacı var” diye konuştu.

Erden Kıral

“Çektiği bütün filmlerde Türkiye’nin insani sorunlarıyla ilgilenmiş bir yönetmendi”

Törenin ardından Medyascope‘a konuşan Reis Çelik, “Erden Kıral, çektiği bütün filmlerde Türkiye’nin insani sorunlarıyla ilgilenmiş bir yönetmendi. Dünya sinemasında da önemli bir yeri olan seçkin bir senaristti. Onu sevgi ve saygıyla son yolculuğuna uğurladık ama fikirleri yaşamaya devam edecek” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.