Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

2022 UEFA Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final heyecanı başladı: İngiltere, İspanya’yı uzatmalarda geçti

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final heyecanı dün (20 Temmz) başladı. Ev sahibi İngiltere, normal süresi 1-1 biten karşılaşmada İspanya’yı uzatma devrelerinde bulduğu gol ile 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

İngiltere, İspanya’yı uzatmalarda geçti

Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. 1984’ten bu yana düzenlenen turnuvanın 13’üncüsüne İngiltere ev sahipliği yapıyor. Sporseverlerin merakla beklediği çeyrek final heyecanı ise dün (20 Temmuz) başladı. 

Turnuvanın ev sahibi İngiltere, oynadığı futbol ile göz dolduran İspanya’yı The American Express Community Stadyumu’nda konuk etti. İngiltere, seyircisinin desteğini arkasına almasına rağmen maça kötü başladı. İlk yarısı golsüz eşitlik ile sona eren karşılaşmada İspanya, 54. dakikada sahne alan Esther Gonzalez’in golü ile öne geçti. Gonzalez’in golü, tribünlerde soğuk duş etkisi yarattı. 

Son 10 dakikalık dilime yenik durumda giren İngiltere, tüm riskleri alarak İspanya kalesine yüklenmeye başladı ve aradığı golü bitime altı dakika kala buldu. Russo’nun pasında fileleri havalandıran Ella Toone, skorda dengeyi sağlayarak karşılaşmayı uzatmalara taşıdı.

İngiltere, uzatma devrelerinde rahat bir futbol ortaya koydu. Ev sahibine galibiyeti getiren golü ise 96. dakikada Georgia Stanway kaydetti. İspanya’yı eleyerek yarı finale yükselen İngiltere’nin rakibi, bugün (21 Temmuz) oynanacak Almanya-Avusturya karşılaşmasının ardından belli olacak. 

İngiltere’ye yarı finali getiren harika gol:

İngiltere-İspanya karşılaşmasında maçın oyuncusu, İngiltere’den Millie Bright seçildi.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.