Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

23 yıldır gözetim altındaydı: Dünyanın en yaşlı erkek pandası, 35 yaşında hayatını kaybetti

Dünyanın en yaşlı erkek pandası An An, 23 yıldır gözetim altında tutulduğu Hong Kong’daki Ocean Park Hayvanat Bahçesi’nde hayatını kaybetti.

35 yaşındaki An An’ın son haftalarda sağlığı bozulmaya başlamıştı. Ocean Park Hayvanat Bahçesi yetkilileri, pandanın daha fazla acı çekmesini önlemek için veterinerler tarafından ilaçlar eşliğinde uyutulduğunu açıkladı.

An An, Ocean Park’ta (2006).

An An, 1999 yılında 12 yaşındayken, dişi panda Jia Jia ile birlikte Çin hükümeti tarafından Hong Kong Özel İdari Bölgesi’ne hediye edilmişti. 2016 yılında 38 yaşında hayatını kaybeden Jia Jia, dünyanın gözetim altında en fazla yaşayan dişi pandası olarak tarihe geçmişti.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.