Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İspanya’da bir otelin mahzeninden 1,6 milyon euro değerinde 45 şişe şarap çalan hırsız çift, dokuz ay sonra yakalandı

İspanya’daki bir restoranın mahzeninden geçen yıl 1,6 milyon euro değerinde 45 şişe şarap çalan çift, dokuz ay süren aramaların ardından Hırvatistan’da yakayı ele verdi.

Ekim 2021’de İspanya’nın güneybatısındaki Cáceres’te Atrio Otel’de kalan bir çift, aralarında 1806 yılından kalma Chateau D’Yquem’in de bulunduğu 45 şişe pahalı şarabı çaldı. Çift, Interpol ve Europol’un dokuz ay süren çabalarının ardından Hırvatistan’da yakalandı.

Atrio Otel’in şarap mahzeni.

Milimetrik detaylar planlandı

Şarap hırsızlığının milimetrik ayrıntılarla planlandığına dikkat çeken İspanyol polisi, çiftin otelde yer ayırtmak için sahte İsviçre belgeleri kullandığını ve otelin ünlü şarap mahzenini tur eşliğinde gezmeden önce restoranda yemek yediğini anlattı.

Polisin elde ettiği kayıtlara göre turun ardından çift odalarına çıktı ve adam mahzene geri döndü. Önceden elde ettikleri anahtarın bir kopyası sayesinde içeri giren hırsız, biri sırtında ve her iki elindeki üç çuvalla mahzenden çıktı. Şarap şişelerinin ise otelden alınan havlular ile çuvala yerleştirildiği belirtildi.

Chateau D’Yquem (1806).

Personelin dikkati dağıtıldı

Adam mahzende şarapları çalarken, kadının kapalı olmasına rağmen mutfak personelinden yemek hazırlanmasını istediği ve personelin dikkatini dağıttığı ortaya çıktı.

Polis, çiftin soygunun ardından ertesi sabah 05:30’da otelden ayrıldığını belirtti.

Soygundan birkaç gün sonra İspanya’dan ayrılan çiftin Avrupa’yı dolaştığı belirlendi. En sonunda Karadağ-Hırvatistan sınırında takibe alınan çift, Interpol ve Europol’ün de dahil olduğu bir operasyon sonucunda Hırvatistan’da yakalandı.

“Şaraplardan çok hayallerimizi çaldılar”

Atrio Otel’in sahiplerinden José Polo, geçen yıl şarapları çalanlara seslenerek 310 bin euro değerindeki 1806 Yquem şarabını satın almaya hazır olduklarını açıklamıştı. Polo, kasım ayında Decanter dergisine verdiği demeçte, “Şarap şişelerinden çok hayallerimizi çaldılar” demişti.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.