Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (21 Temmuz 2022): Irak’ın kuzeyinde saldırı & Suriye’ye operasyon düzenlenecek mi?

Irak’ın kuzeyindeki Dohuk bölgesinin Zaho ilçesindeki bir tatil köyüne yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu siviller hayatını kaybetti. Irak Başbakanı Mustafa el-Kazimi saldırıdan Türkiye’yi sorumlu tutarken, Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise saldırının terör örgütü kaynaklı olduğunu bildirerek, faillerin açığa çıkarılması için işbirliği çağrısında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldiği Tahran zirvesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Amerika Fırat’ın doğusunu terk etmek durumunda. Astana sürecinden çıkan tespit bu” dedi.

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek toplantının ardından Irak’taki saldırı ve olası Suriye operasyonuna ilişkin açıklama yapılması bekleniyor.

Medyascope yorumcusu, Türkiye’nin eski Erbil Başkonsolosu Aydın Selcen, Irak’taki saldırıya ilişkin paylaşılan ayrıntıları, olası Suriye operasyonunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Tahran’daki zirvenin ardından yaptığı açıklamaları Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.