Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mısır sokaklarında fotoğraf çekme yasağı kalkıyor

Mısır Turizm Bakanlığı, kamusal alanlarda amatör fotoğrafçılığa izin verileceğini açıkladı. Böylece turistler ve vatandaşların, sokaklarda fotoğraf ya da video çekmek için önceden izin almasına gerek kalmayacak.

Mısır Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı, turistler ve vatandaşların kişisel kullanım için sokakta fotoğraf çekmelerine izin verileceğini açıkladı. Bakanlık, çocukların fotoğraflarının ve ülkenin imajına zarar verecek görüntülerin çekilmesinin ve paylaşılmasının yasak olduğunun ise altını şöyle çizdi:

“Her türlü fotoğraf makinesi ve dijital kamera ile video ve fotoğraf çekilmesine izin verilecek. Önceden izin alınmasına gerek yok. Fakat ülkenin imajına zarar verebilecek alanları görüntülemek ve paylaşmak kesinlikle yasak.”

Uzmanlar, Mısır’daki fotoğraf kurallarının esnetilmesini, yaklaşık iki milyon kişiyi istihdam eden turizm sektörü için iyiye işaret olarak yorumladı.

Kaynak: Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.