Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de 2013’ten bu yana ilk kez çocuk felci vakası tespit edildi

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletinde bir yetişkin çocuk felcine yakalandı. Eyalet yetkilileri, çocuk felcine yakalanan bu kişinin Amerika’da 10 yılın ardından ilk vaka olarak kayıtlara geçtiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York eyaletindeki Rockland bölgesinde yaşayan ve ismi açıklanmayan bir yetişkinin çocuk felcine yakalandığı belirtildi. Eyalet sağlık yetkilileri, aşısız olan bu hastanın bir ay önce semptomlar geliştirmeye başladığı ve aşıdan türeyen bir virüs varyantının görüldüğünü söyledi. ABD’de son derece bulaşıcı olan çocuk felci virüsü en son 2013 yılında tespit edilmişti.

Rockland bölgesinden Dr. Patricia Schnabel Ruppert, perşembe (21 Temmuz) günü düzenlediği basın toplantısında, ihtiyacı olanları aşı olmaya çağırdı. Yetkililer, söz konusu hastanın ABD dışındaki ülkelerde yapılan canlı aşılı bir kişi ile temas etmiş olabileceği üzerinde duruyor.

Çocuk felcinin bir zamanlar Amerika’da en korkulan hastalık olduğu belirtilen haberde, hastalığın 1955 yılında başlayan ulusal bir aşı kampanyasıyla büyük ölçüde ortadan kaldırıldığı belirtildi. ABD’de çocuk felcinin 1979’da ortadan kaldırıldığı ilan edilirken, ülke dışından gelen yolcularda vaka tespiti ise en son 2013’te kayıtlara geçmişti.

Çoğunlukla çocukları etkileyen bu virüsün, kas güçsüzlüğü ve felce, en ciddi vakalarda ise kalıcı sakatlık ve ölüme neden olduğu biliniyor.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.