Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Valisi’nden Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Barosu, DEVA Partisi ve Amedspor’a randevu yok

Diyarbakır Valisi olarak 19 Mayıs 2022’de göreve başlayan ve aynı zamanda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum olarak atanan Ali İhsan Su’nun, “hayırlı olsun ziyareti” için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Barosu, DEVA Partisi, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ve Amedspor’un randevu taleplerine iki aydır cevap vermediği ortaya çıktı.

Göreve başlar başlamaz ilk olarak daha sonra tutuklanan eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Cihan Kayaalp ve MHP İl Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri ile görüşen Vali Su, ardından AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ve AKP’ye yakınlığı ile bilinen bazı sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ile görüştü. Valilik sosyal medya hesabından yapılan ziyaretlerin fotoğrafları paylaşılırken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP ) Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel ile yapılan görüşmenin fotoğraf ve bilgisinin paylaşılmaması dikkat çekti.

MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp ve MHP İl MYK üyelerinin Diyarbakır Valisi’ni ziyareti.

Kayyum uygulamasının başladığı 2016 yılından beri Diyarbakır’a aynı zamanda belediye başkanı olarak atanan valilerin, bazı sivil toplum örgütleri ile bazı muhalefet partilerine, “hayırlı olsun” ziyareti için bile randevu vermediği ortaya çıktı. Münir Karaloğlu’nun merkeze alınmasından sonra yerine atanan Vali Ali İhsan Su’nun da kendisinden “hayırlı olsun” ziyareti için randevu talep eden kurumlara şimdiye kadar randevu vermediği belirtildi. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Barosu, DEVA Partisi, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) ve Amedspor’un da aralarında bulunduğu birçok sivil toplum kuruluşu ve kurum aylardır valilikten randevu taleplerine yanıt bekliyor. DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı avukat Cihan Ülsen, önceki iki valinin de defalarca başvurmalarına rağmen randevu taleplerine yanıt vermediğini belirterek, “Sanırım devlette devamlılık esastır diyoruz ya, yeni vali bey de randevu talebimize yanıt vermedi” dedi.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’ın Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su’yu ziyareti.

İlk randevu MHP’ye, CHP ziyareti paylaşılmadı

Diyarbakır’da göreve başlayan Vali Ali İnsan Su, ilk randevuyu, MHP tarafından görevden alındıktan sonra “nitelikli cinsel istismar” suçuyla tutuklanan eski MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp ve MHP’nin bazı MYK üyelerine verirken ardından AKP İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ile görüştü. Vali Su, Gazi ve Şehit Aileleri Dernekleri, Büyük Birlik Partisi (BBP), Diyarbakırspor, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi heyeti ve Marangozlar Odası gibi sivil toplum kuruluşlarını da kabul etti. CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özel, Vali Su’dan randevu alıp kendisi ile görüştüklerini belirtirken, bütün ziyaretleri sosyal medyada paylaşan Diyarbakır Valiliği’nin CHP ziyaretini paylaşmaması dikkat çekti.

Kamuoyunda daha çok AKP’ye yakınlığı ile bilinen oda, dernek ve STK’lara randevu verilip, diğer STK’lara randevu verilmemesi rahatsızlık yaratırken, Medyascope’a konuşan bir STK temsilcisi, “Valiler, devletin temsilcisidir ve öyle olmalıdır. Biz kendilerinden randevu talebinde bulunduk, aylardır bir yanıt vermedi, kendi bilir. Onlar atamış, biz ise seçilmişiz. İşimize bakar devam ederiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.