Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Efsane Alman futbolcu Uwe Seeler, 85 yaşında hayatını kaybetti

Alman futbolunun efsane isimlerinden Uwe Seeler, 85 yaşında hayatını kaybetti. Dört Dünya Kupası’nda gol atan ilk futbolcu olan Seeler, Batı Almanya ile 1966 Dünya Kupası’nda final oynamıştı.

Alman futbolunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından biri olarak kabul edilen Uwe Seeler, 85 yaşında hayatını kaybetti.

Kafa vuruşları ve en beklenmedik açılardan fileleri bulması ile ün kazanan Seeler, 1952’den 1973’e kadar Hamburg formasını terletti. Hamburg Yönetim Kurulu Üyesi Jonas Boldt, 580 maçta 490 gol atarak kulüp ve futbol tarihinin en önemli isimleri arasına giren Seeler için, “Onu asla unutmayacağız. Seeler, iyi bir insandı. Sadelik, sadakat, yaşama sevinci doluydu. Hamburg’un özüydü” dedi.

Seeler, 1963’te kurulan Bundesliga’da attığı 137 golle hâlâ Hamburg’un en golcü ismi. Efsane oyuncu; 1960, 1964 ve 1970 yıllarında Almanya’da yılın futbolcusu seçildi ve Hamburg ile birlikte 1960’ta Bundesliga şampiyonluğunu ve 1963’te Almanya Kupası’nı kazandı.

Tüm kulüp kariyerini Hamburg’da geçiren Uwe Seeler, Batı Almanya formasıyla 72 maçta 43 gol atarken, dört Dünya Kupası’nda gol atan ilk futbolcu unvanının da sahibiydi. Seeler, kaptanlığını yaptığı Batı Almanya ile 1966 Dünya Kupası’nda final oynamıştı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.