Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’na “hanım kızımız” sözünün ardından suç duyurusu

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın özel tercümanı, eski AKP milletvekili ve eski Malezya Büyükelçisi Merve Kavakcı’nın kızı Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab, kendisi için “hanım kızımız” ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Fatima Kavakcı’nın avukatı Sezgin Tunç, konu hakkında sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Tunç, Kılıçdaroğlu’nun sözleri için, “ifa ettiği kamu görevi nedeniyle hedef alarak nefret ve tehdit diliyle yaptığı saldırı” ifadesini kullandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Kılıçdaroğlu’na “nefret ve ayrımcılık”, “görevi yaptırmamak için direnme” ve “kamu görevlisine hakaret” suçlamaları yöneltildi.

Ne olmuştu?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ABD Başkanı Joe Biden’la görüşmesi sırasında özel tercüman kullanmasını eleştirmiş, tercüman Fatima Kavakcı’yı kastederek “hanım kızımız” ifadesini kullanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.