Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

KKTC’de 15 bin TL ve üzerinde kazanan kamu çalışanlarının maaşına yüzde 20 kesinti yapılacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) aylık 15 bin TL ve üzerinde kazanan tüm kamu çalışanlarının maaşına yüzde 20 kesinti yapılacak. Uygulama yıl sonuna kadar devam edecek.

KKTC Bakanlar Kurulu, hazırlanan yeni bir karar hükmünde kararnameyle kamuda çalışan ve emekli, net 15 bin TL üzeri maaş alan herkesten yüzde 20 kesinti yapılacağını duyurdu. Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre 30 Temmuz’da yürürlüğe girecek uygulama, 2022’nin sonuna kadar devam edecek.

https://twitter.com/kktc_bbbasin/status/1550441869385113606?s=20&t=h3f-iPksEbslpJqr7pIBkA

“Toplumu rahatlatacak adımlar atmaya devam edeceğiz”

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, düzenleme hakkında şunları söyledi: “Bu krizden birlikte çıkacağız. Hükümet olarak, ekonomiyle ilgili toplumu rahatlatacak adımları atmaya devam edeceğiz. Eğer hızlı adımlar atmaya devam edersek, bu uygulama 31 Aralık tarihinden önce de yürürlükten kalkabilir.”

“Kesintiler 2023 sonuna kadar geri ödenecek”

Kesintilerin bir sonraki yılın sonuna kadar tamamen geri ödenmesi hedefleniyor. Geri ödeme planına ilişkin şu bilgiler paylaşıldı:

“Aylık her türlü net maaş, 13’üncü maaş, ücret ve maaş nitelikli ödemeler ile emekli maaş tutarı 15.001 TL (On beş bin bir Türk Lirası) ve üzerinde olan kişilerden yüzde 20 oranında kesinti yapılacak ancak yapılan bu kesinti sonucunda aylık her türlü net maaş, 13’üncü maaş, ücret ve maaş nitelikli ödemeler ile emekli maaş tutarı 15.000 TL’nin (On beş bin Türk Lirası) altında gerçekleşmesi durumunda, her türlü net maaş, 13’üncü maaş, ücret ve maaş nitelikli ödemeler ile emekli maaş tutarı 15.000 TL (On beş bin Türk Lirası) olarak ödenecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.