Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bolu’daki zehirlenmelerde ilk ölüm

Kurban Bayramı’nda akraba ziyareti için Bolu’ya giden Eyüp Ertem (49), zehirlenme şüphesiyle sevk edildiği Ankara Şehir Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Bolu’nun merkeze bağlı Yuva Köyü’nde, içtikleri su nedeniyle zehirlenenlerin sayısı 123’e ulaştı.

Bayramın birinci gününü Yuva Köyü’nde geçiren Eyüp Ertem, gece de eşinin ailesinin evinde kaldı. Bayramdan sonra, mide bulantısı ve kanlı ishal şikayetiyle hastaneye başvuran Ertem, Bolu’daki tedavisinin ardından Ankara Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Ertem, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Fahrettin Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Bolu Çaydurt Yuva Köyü bölgesinde içme suyundan etkilenen ve Ankara Şehir Hastanesinde tedavi gören bir vatandaşımızı kaybettik. Üzüntümüz büyük” mesajını paylaştı.

Olaydan etkilenen kişi sayısının 123 olduğunu belirten Koca, 54 kişinin tedavisinin devam ettiğini açıkladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.