Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 904. haftalarında Abdulgani Dağ’ın akıbetini sordu: “28 yıldır süren inkâr ve cezasızlık son bulsun”

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 205. haftasında sosyal medyadan açıklama yaptı. 904. haftanın açıklamasını Hasan Ocak’ın kardeşi Maside Ocak okudu. Cumartesi Anneleri bu hafta, 14 Temmuz 1994’te halasını ziyaret etmek için Nusaybin’in Akarsu beldesine giderken bindiği minibüs Kızıltepe-Nusaybin yolunda kimlik kontrolü yapan askerler tarafından durdurulan ve üç yolcu ile birlikle gözaltına alınan Abdulgani Dağ’ın akıbetini sordu. Ocak, “Gözaltında kaybedilişinin 28. yılında talep ediyoruz: Gözaltına aldıktan sonra çatışmada öldü denilerek infaz edilen Abdulgani Dağ’ın akıbeti açıklansın. Bedeninin nereye gömüldüğü tespit edilsin. Bu suçun sorumluları hakkında etkin bir soruşturma ve kovuşturma faaliyeti yürütülsün. 28 yıldır süren inkâr ve cezasızlık son bulsun, Abdulgani Dağ için adalet sağlansın” dedi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.