Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (23 Temmuz 2022): İngiltere, Almanya ve İtalya’da salgınla mücadele | Kadınlar ve LGBTİ+’lardan İstanbul Sözleşmesi eylemi

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) Mart 2020’de salgın ilan etmesinin üzerinden neredeyse iki buçuk sene geçti. Bazı ülkeler, artık koronavirüsle yaşamanın yollarını arıyor ancak yeni varyantların çıkması vakaların tekrar artmasına neden oluyor. Vaka ve ölüm sayıları sadece Türkiye’de değil, dünyada da artıyor. Haber Hafta Sonu’nda bugün İngiltere’de yaşayan gazeteci Kumru Başer, Almanya’da yaşayan gazeteci Sinem Özdemir ve İtalya’da yaşayan çağdaş sanat rehberi Selen Özata, yaşadıkları ülkelerde salgında son durumu anlattı.

Danıştay 10. Dairesi, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesini hukuka uygun buldu ve Ankara Barosu’nun, sözleşmeden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çıkılması kararının iptali istemini reddetti. İkiye karşı üç oyla alınan kararın diğer savunmalar beklenmeden verildiği görüldü. Kadınlar ve LGBTİ+’lar, Danıştay kararına karşı bugün İstanbul-Kadıköy’de eylemdeydi. Haber Hafta Sonu’nun bir diğer konuğu Medyascope muhabiri Dilek Şen, eylemde yaşanan gelişmeleri aktardı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.