Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Memleket Partisi ilk olağanüstü kongresini topladı – Muharrem İnce: “Bize ihanet edenler olduğu için bugün kongre yapıyoruz”

Memleket Partisi, son dönemde parti üst düzey yöneticilerinden bazılarının istifa etmesi üzerine, bugün (23 Temmuz) Ankara’da ilk olağanüstü kongresini topladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kongre konuşmasının ilk cümlesi olarak, neden olağanüstü kongre yaptıklarını şu sözlerle açıkladı:

“Bize ihanet edenler oldu, karşılığında ne aldıklarını bilmiyoruz ama yarı yolda bizi bıraktılar. Bugün onun için buradayız.”

“En büyük faizci Erdoğan’dır”

Yaptığı konuşmada ekonomik krize değinen İnce, “Dünyada kriz var’ diyor, ‘Pandemi var, savaş var sorumlusu ben değilim’ diyor. Geçen sene Brent petrol 70 dolar, bugün 100 dolar. Yüzde 40 artmış. Geçen sene mazot 7 lira. 30 liraya çıkmış, şimdi 25 lira. Dünyada yüzde 40 artmış, Türkiye’de yüzde 250 artmış. Eğer dünyada 40 arttıysa Türkiye’de de 40 artsaydı Erdoğan haklı olurdu. O zaman dünyada problem var, biz de payımızı aldık derdik” diye konuştu.

Hükümetin faiz politikası hakkında da konuşan İnce, “Bankacılık sektörü ilk 2022’nin ilk beş ayında yüzde 434 büyümüş. Hani arabanızın deposunu dolduramıyorsunuz, doğalgaz faturanızı ödeyemiyorsunuz. Peynir alırken pahalı geliyor, ödeyemediğiniz kredi kartlarınız var ya. O paralar nerede biliyor musunuz? Aziz milletim senin peynirinin, ekmeğinin, sütünün paralarını Erdoğan, senin cebinden aldı, bankaların kasasına koydu. Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük faizcisi Erdoğan’dır” dedi.

Memleket Partisi’nin 1. Olağanüstü Kongresi’nde parti yönetimi için seçim yapılacak, genel başkan seçimi yapılmayacak. Memleket Partisi, yasada gerekli tüm şartları yerine getirerek, seçimlere katılma hakkını elde etmişti. Muharrem İnce 2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı olarak seçime girmiş, yüzde 31 oy almıştı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.